Programació /CAT

DIVENDRES 18 – Sala d’Actes

17:30 h Presentació Social Film Festival – II edició

SOCIAL PROJECTS
Projectes innovadors que intenten donar resposta a les problemàtiques socials emergents, oferint solucions concretes i plurals als nous reptes als quals ens estem enfrontant.

Ateneu de Fabricació de les Corts “Ateneu: espai de disseny i creació”
Presentació: Ester Romero i Mari Cazorla

L’Ateneu de Fabricació de les Corts és un equipament públic de creació vinculat a les noves tecnologies. Un espai equipat amb software i màquines de fabricació que permeten a la comunitat convertir les seves idees, conceptes i dissenys en productes útils per a la societat.

Fab Lab Barcelona, IAAC
Presentació: Milena Calvo Juarez (Sustainability & Action Researcher)

Fab Lab Barcelona és un centre d’innovació que analitza la manera com vivim, treballem i juguem a les ciutats. A través de programes educatius, projectes d’investigació i laboratoris de fabricació digital, desenvolupen de forma col·laborativa, eines i models que contribueixen al fet que les nostres ciutats siguin més productives i resilients.

__________
18:30 h CURTS: VISIONI SARDE a Barcelona
Visioni Sarde és una selecció d’obres de directors sards que expliquen les inquietuds que sorgeixen a partir de situacions límit a l’illa de Sardenya.
Una selecció de curtmetratges de Skepto Film Festival, sobre situacions difícils i en els extrems de la normalitat.

Valerio
(15’) – Gianni Cesaraccio
Destino (20’) – Bonifacio Angius
Lasciami Andare (15’) – Roberto Carta

__________
19:35 h SOCIAL PROJECTS
MIM-A + Estudio Herreros, 79 habitatges protegits a Sant Boi de Llobregat. Premi FAD 2020 d’Arquitectura.
Presentació: Mariona Benedito i Martí Sanz

Projecte arquitectònic, sobre les maneres de transitar i habitar els espais comuns als edificis d’habitatges col·lectius, així com la seva ambició de construir una comunitat, i no només un edifici. Mitjançant la seva acurada arquitectura de passarel·les, nuclis de comunicació creuats, finestrals sobre grans patis i terrasses intermèdies, multiplica les trobades visuals i físiques entre les persones que resideixen en els diferents habitatges i també amb l’espai públic exterior. Premi FAD 2020.

FEM MEMÒRIA- Teixir relacions i recollir testimonis en temps d’emergència.
Presentació: Sara Beltrame.

«Fem memòria» és un projecte narratiu transmèdia. Una dinàmica imprescindible per a teixir relacions entre persones que han viscut o acaben de viure moments de supervivència i resistència.

__________
20:30 h CURTS SOCIAL SHORTS
Selecció de curtmetratges de Lago Film Fest i Piemonte Glocal Film Festival, que aborden temes relacionats amb la societat i els canvis que vivim dia a dia a la nostra pell.

La leyenda dorada
(11’) – Chema García Ibarra i Ion de Sosa
What Ever Happened To Darwin (7’) – Crippa, Altieri, Manna i Nocerino
A restless Dance (12’) Elisa Botticella i António Díaz Pérez

DISSABTE 19 – Sala d’Actes

17:30 h Presentació Social Film Festival – II edició

17:45 h COVID SHORTS
L’emergència sanitària relacionada amb la Covid19 ha estat, i continua estant, el tema més important de l’any. Una emergència que de sobte ha suposat canvis importants en el nostre dia a dia i en la nostra manera de socialitzar i compartir experiències.
Una selecció de curtmetratges de Skepto Film Festival, obres realitzades durant el confinament a diferents països, posant en relleu aspectes sentimentals, còmics i fins i tot grotescs de la pandèmia i de les seves històries.

La nueva normalidad
(4’) – Matt Willis Jones
Vecino (10’) – Paco León
Recuerdos de la Alhambra (5’) – Francisco López

__________
18:15 h SOCIAL PROJECTS

Interaccions entres individus en temps d’emergència. Presentacions de projectes que aborden temàtiques com el reconeixement de les llibertats en matèria de gènere, la interacció entre veïns del mateix barri en temps de confinament i la creació de projectes que donin respostes i afavoreixin el debat i la presa de consciència respecte a problemes reals que influeixen sobre la totalitat dels individus.

#YOSITEVEO (confinaments invisibles)
Presentació: Catalina Luna i Xenia Herrero

El disseny pot ser un catalitzador per a la transformació social. En moments de crisis com en el que estem vivint, posar aquesta tesi a prova és un repte que no podem deixar passar.

LEARNING BY HELPING (Creació de projectes socials)
Presentació: Tomy Megna

Learning by helping és un laboratori d’innovació social amb base a Barcelona i amb impacte a tot el món. A través de la metodologia Learnig by Helping®, treballen en la creació i desenvolupament de projectes d’impacte social amb i sense ànim de lucre a partir de problemàtiques socials de tots tipus.

LES NOSTRES IMATGES: Cine per a dones trans
Presentació: Saya Solana, Alicia de Benito i Magdalena Brasas

És un projecte comunitari de cinema i vídeo per a dones trans, multidisciplinari, plural i inclusiu, basat en escoltar i respectar les diferents maneres de pensar de dones que comparteixen un trànsit en la seva identitat de gènere però que tracen individualment el camí cap a la seva pròpia identitat personal.
+ projecció curtmetratge Piropo Maniacs

__________
19:30 h SHORTS&RELATIONSHIP
Selecció de curtmetratges de Fish & Chip Festival i Skepto Film Festival.

Simbiosis Carnal
(10′) – Rocio Álvarez
Sex School «Consent» (5′) – Poppy Sánchez
To Have and To Hold (10′) – Jacintho Muiños
ReinventionK365D (14′) – José Luis Pareja

ENTRADA GRATUÏTA PRÈVIA INSCRIPCIÓ  +34 935 671 110

CORREU ELECTRÒNIC: artssantamonica@eurotomb.com